недеља, 12. фебруар 2012.

Recept 2 - pileća džigerica na moj način

I dalje se družimo sa piletinom...

Sastojci:
500g pileće džigerice (tj. jetra + srce)

1 pomorandža
pola limuna
250 ml pavlake za kuvanje
maslac
začini po želji (u mom slučaju - vegeta i kari)

Priprema:
Meso pospite vegetom i ispržite na maslacu. Pred kraj prženja dodajte sitno iseckane pomorandže i limun, prelijte pavlakom za kuvanje i ostavite još 5-6 minuta na ringli. Dodajte kari (ili drugi začin po ukusu).

Druga varijanta je da umesto džigerice koristite belo meso. I jedno i drugo jelo se odlično slažu sa ostalim sastojcima. Mada obožavam belo meso, u ovom slučaju moj favorit je ipak džigerica.

Što se tiče pića, imam par preporuka:

  • Rashlađeno belo vino. Nisam baš neki ljubitelj istog, retko ga pijem, pa ne znam da preporučim neku konkretnu vrstu.
  • Crno vino. Po nekom pravilu bi trebalo da bude na sobnoj temperaturi, ali ja volim i kad je hladno. Moji favoriti - hercegovačka Blatina, crnogorski Cabernet Sauvignon, makedonska T'ga za jug, i to baš ovim redom.
  • Coca Cola, hladna, sa četiri kocke leda i pola kriške pomorandže. Opet, po pravilu bi trebalo da ide limun, ali meni je lepše sa pomorandžom. Digresija: kad su već napravili Pepsi Twist sa aromom limuna, zašto ne naprave i Pepsi Pomorandžist sa aromom pomorandže?
  • Pivo mi se ne slaže baš najbolje sa ovim jelom, ali ako insistirate, neka to bude Tuborg u staklenoj flaši od 0.5.

Ja danas za dezert imam Dr. Oetker čokoladni puding sa komadićima čokoladne bananice i narendanom Milkom sa jagodom.

Prijatno! :)

Нема коментара:

Постави коментар