четвртак, 8. март 2012.

Recept 3 - riblji štapići

Ni ovaj put od mene nećete čuti ništa originalno. Izgleda da sam u poslednje vreme u fazonu brzih, prostih, relativno jeftinih i apsolutno nezdravih obroka. Studentski život at its finest :). Uostalom, pošto moja drugarica Ivana propagira zdravu ishranu, ja sam sad malo odlučio da održavam ravnotežu u univerzumu svojim junk food receptima punim ulja i masti :). Just kidding, of course, vratiću se i ja na pravi put... jednom.

Dakle, odete do Matijevića (da, ovo je reklama, bojkotujem MAXI) i kupite kilogram zamrznutih ribljih štapića za nešto više od 300 dinara. Negde usput uzmite i jedan limun i jedan manji majonez.

U tiganj sipajte dosta ulja, pošto štapići treba da se lepo isprže sa svih strana. Ako imate fritezu, još bolje. Zagrejte ulje do mnogo stepeni. Još uvek zamrznute štapiće ubacite u vrelo ulje*. Pustite ih par minuta da se prže, a onda ih okrenite i ostavite još toliko. Ne bi trebalo da zagore, pa gledajte da ih sklonite sa vatre kad dobiju lepu tamno braon boju.

Izvadite štapiće iz tiganja, poređajte ih na tanjir, iscedite pola limuna preko njih i onda preko svega toga stavite majonez. Imam osećaj da bi malo peršuna odlično išlo uz sve ovo, ali nisam probao...

Prijatno! :)

Edit: Savet od gorepomenute drugarice Ivane - cenim da čaša belog vina ne bi pokvarila ugođaj.

*Važni telefoni: hitna pomoć - 94, vatrogasci - 93. Malo je falilo da mi zatrebaju kad sam prvi put radio sa kombinacijom zamrznutih proizvoda i vrelog ulja...

Нема коментара:

Постави коментар