(inspirisan blogom http://volimsirovo.wordpress.com/)
Uvod:
Jedno je sigurno - dok se ne završi ispitni rok inspiracija za nove tekstove će mi biti jednaka nuli. Do tad ću deliti sa vama neke svoje recepte. Evo, teče sedma godina studentskog života (kako god to jadno zvučalo) i istovremeno sedma godina otkako sam prvi put samostalno skuvao viršle i supu iz kesice. Od tada konstantno radim na unapređenju svojih kulinarskih veština.
Moram priznati da volim da eksperimentišem u kuhinji. Meni bar nije problem da mešam najrazličitije ukuse. Hoćete da pojedem parče crnog hleba namazano Nutellom sa par listova kačkavalja i malo belog luka? Komad svinjetine i dva sitna kolača sa kečapom? Nema problema. Plazma u mleku i čajna kobasica? Idealna kombinacija, ako mene pitate. Ili možda plazma sa čokoladnim mlekom i malo vegete? I to sam probao. Nije baš nešto, ali može da se pojede... Bar ja mogu :). Uglavnom, od mene možete očekivati svašta kad su kombinacije ukusa u pitanju. I očekujte začine. Mnogo začina. Možda i previše. Šta ću kad volim :)
Međutim, kada kuvam (pečem, pržim) za još nekoga, onda pokušavam da se uzdržim od ovakvih egzibicija i da spremim nešto normalno. Normalno za široke narodne mase. Onda koristim kombinaciju recepata koje nađem na internetu uz umerenu dozu svog kuhinjskog instinkta, da ga tako nazovem. Za novogodišnju noć na mom stolu se našla, kao što naslov ovog teksta reče, piletina sa medom (ili u medu, kako god mislite da je pravilno). Evo recepta i ideje za vaš današnji ručak.
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
2 kašike meda
2 kašike soja sosa
2 kašičice senfa
1 dl ulja
začini (u mom slučaju beli luk u granulama, so, kari)
Priprema:
Med, soja sos, senf, ulje i začine sipajte u dovoljno duboku posudu i dobro izmešajte, dok masa ne postane homogena. Pileće meso iseckajte na kocke, uvaljajte u pripremljeni sos i ostavite da stoji 5-6 minuta. Zatim ih poređajte na pleh i prelijte ostatkom sosa. Pecite 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, a zatim još desetak minuta na 250 stepeni. Jedite dok je toplo :)
Uz ovo odlično ide zelena salata pomešana sa iseckanim prazilukom i kiselom pavlakom. Na jednu glavicu salate je dovoljan jedan praziluk i jedna pavlaka (250 ml).
Kao dezert preporučujem da pomešate Nesquik ili Milku u prahu (ono što ide u mleko) sa kiselom pavlakom (da, kiselom). Znam da zvuči čudno, ali verujte, mnogo je dobro. Moja preporuka je jedna kašika Milke na dve kašike pavlake, ali naravno vi probajte pa sami odredite odnos koji vam se najviše sviđa.
Prijatno! :)
Нема коментара:
Постави коментар